www.radiosamothraki.gr - www.radiosamothraki.gr


Άρθρα

ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΚΑΦΩΝ - ΑΔΕΡΦΟΙ ΨΟΥΝΗ

Το ναυπηγείο βρίσκετε στην Καμαριώτισσα Σαμοθράκης. Μια παράδοση τριών γενεών, σήμερα δημιουργεί την δική της ιστορία για τα παραδοσιακά ξύλινα  σκάφη κατασκευής Ψούνη στην Σαμοθράκη. Με εργαλεία απαραίτητα που χρησιμοποιούνται στην ναυπηγική ξύλινων σκαφών και συντελούν στο να δημιουργηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του σκάφους.

  Μια ιστορία που ξεκινά από την δεκαετία του 1940 όταν ο παππούς Παναγιώτης Ψούνης   ξεκίνησε στην κατασκευή ξύλινων σκαφών στην Σαμοθράκη και μετά στην Αλεξανδρούπολη, πέρασε στον γιό Θανάση Ψούνη και σήμερα εμείς τα αδέλφια Παναγιώτης και Μαρίνος συνεχίζουμε με περηφάνια την παραδοσιακή ναυπηγική τέχνη που καλά γνωρίζουμε γιατί μ’ αυτή μεγαλώσαμε.

Τα σκάφη μας κατασκευάζονται με το απαραίτητο βύθισμα στην πρύμνη αλλά και με μεγάλο προπελοθάλαμο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να χρησιμοποιεί κινητήρες μεγαλύτερης ιπποδύναμης αλλά και προπέλες μεγάλου διαμετρήματος, με αποτέλεσμα να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες (18-22 ναυτικά μίλια).

Φτιάχνουμε το σκάφος στα μέτρα που εσείς επιθυμείτε, με τις προδιαγραφές που εσείς θα επιλέξετε. Σκάφη απόλυτα λειτουργικά με πλήρη εφαρμογή στα μαδέρια (ακαλαφάτιστα), διπλά κουβερτομένα, αλιευτικά, επιβατηγά και αναψυχής. Θα χαρούμε πολύ να σας δώσουμε παραπάνω πληροφορίες για τις κατασκευές μας.


 

psounis1 psounis2
psounis3 psounis5
psounis6 psounis8
psounis9 psounis10
psounis12 psounis13
psounis14 psounis15
psounis16 psounis18
psounis19 psounis20

Χρήστες Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 9 επισκέπτες και κανένα μέλος

Radio Samothraki Newsletter


Επιθυμείτε να λαμβάνετε email με τα νέα μας;

! This website is not being mainainted !
disclaimer